Nagyon népszerű a BikeSafe program Mórahalmon

2019.04.04

Tucatnyian álltak sorba 4 - én csütörtök délelőtt a mórahalmi városháza előtt, a Szentháromság téren, ahol a rendőrség és a mórahalmi polgárőrség közösen a BikeSafe program részeként 8 és 11 óra között rendőrségi kerékpár-regisztrációt tartott.


A helyszínre kitelepült a Mobil Bűnmegelőzési Centrum elnevezésű mikrobusz is. Rendőrök a polgárőrök közreműködésével regisztrálták a kerékpárokat. Pőcze Tünde rendőr őrnagy asszony elmondta, lefényképezik a bicikli vázszámát, és a tulajdonos adataival együtt rögzítik a rendszerben.


Sárközi László a Mórahalmi Önvédelmi Egylet (Polgárőrség) elnöke elmondta, hogy a polgárőrség tulajdonában lévő kerékpárok regisztrálása is megtörtént. Lakosok örömmel fogadták a kezdeményezést és a lehetőséget, hogy helyben regisztráltathatják a kerékpárjukat. Három óra alatt több mint 50 kerékpár regisztrálása történt meg. Kerékpár tulajdonosok tájékoztatva lettek, hogy "Kerékpárjaikat mindig zárják le, mert ha lopás ellen nem is véd a regisztráció, ha mégis eltűnik a kerékpár, akkor könnyebben azonosítható lesz."

Képek: Battancs Erika

Forrás: Magyari Béla