Nem csak karjukat nyújtják a polgárőrök a véradáshoz

2024.02.22

A Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkársága által meghirdetett X. Civil véradó héten február 19–e és 23-a között Csongrád-Csanád vármegyében 6 településen: Makón, Szegeden, Szentesen, Mindszenten, Hódmezővásárhelyen és Mórahalmon lehet majd csatlakozni az akcióhoz.
10.000 darab Hagymatikum Gyógyfürdő belépővel segíti Makó Város Önkormányzata a véradás népszerűsítését a vármegyében. X. Civil véradó hét szervezőinek kiemelt partnere a Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, a fővédnöke pedig Batiz István, a szövetség elnöke.

A Csongrád- Csanád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége tagjai közt, ajándékutalvány-sorsolással segítené a mozgalom sikerességét.
A szövetség elnöke pedig tervei szerint több jövendőbeni véradó helyszínen meg fog jelenni, példát mutatva a polgárőröknek.

Batíz István elnök csütörtökön több polgárőrszervezet képviselőjével együtt jelentkezett véradásra a Szegedi Véradó állomáson, ahol elmondta, hogy a polgárőrök nemcsak azzal segítenek, hogy járőröznek a településeken és a tanyavilágban, hanem több jótékonysági kezdeményezés mellé is beállnak.

Batíz István elnök arra számít, hogy a mostani véradóhéten sok vármegyei polgárőr ad majd vért.

A makói kórház véradó állomását is keresték fel polgárőrök.
Szabó Lászlóné Katalin (képen) nem csak vért adott, de érterápiás kezeléseiből kedvezményt biztosít az igazolvánnyal rendelkező véradóknak. Így próbál minél több embert motiválni a véradásra.

A megyében idáig közel 300 - an adtak vért.

Fotó: Bartos Zsuzsanna, és Magyari Béla

Hírszerkesztő: Magyari Béla