Nemzeti ünnep

2021.03.12

Március 15. az emlékezés napja. Emlékezzünk hát azokra a hős 1848-49-es forradalmárok, akik életüket áldozták hazánk függetlenségéért!

Tisztelt Polgárőrök!

Emlékezzünk együtt március 15-én az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire! Azokra a nőkre és férfiakra, akik az életüket adták egy szabad hazáért, azokra, akik önként csatlakoztak a forradalomhoz, akik tenni akartak a magyar népért! A hazaszeretet vezérelte őket, sem pénz, sem hatalomvágy nem befolyásolta tetteiket, hiszen a haza védelméről, a nemzet függetlenségéről volt szó.

Tudták, ha sikerre viszik a forradalmat, akkor egy olyan hazában élhetnek, amelyet sem elnyomók, sem idegen hatalmak nem tudnak elvenni tőlük. Helytállásukat, elszántságukat, küzdelmüket csupán egyetlen dolog volt képes megtörni, az a mérhetetlen túlerő, amely határainkon kívülről özönlött.

Ezek a hazafiak egy olyan eszmét, olyan mély nemzeti tudatot ültettek el minden magyar szívébe, amely napjainkra sem veszett el.

A hazaszeretet, a nemzet szeretete, az elkötelezettség és a tenni vágyás hajtja, élteti a polgárőr mozgalmat is. Ennek jegyében indul minden nap szolgálatba az a több ezer polgárőr, akik segítik hazánk rendjének a védelmét. Hogy minden magyar nyugalomban és békében tölthesse a napjait szerettei körében, hogy ne kelljen senkinek sem azért aggódnia, hogy bűncselekmény áldozata lesz. A polgárőrök nem csak az ország belső rendjének megszilárdításában vesznek részt, a kívülről érkező fenyegetéssel szemben is hely állnak.

Ezernyi polgárőr vesz részt a határvédelemben, hogy segítsék azt a munkát, amely megakadályozza, hogy migránsok ezrei árasszák el Magyarországot, Európát.

Gondoljunk az évforduló kapcsán minden 1848-49-es hősre, de ne feledkezzünk meg azokról a "hétköznapi hősökről" sem, akik csendben teszik önkéntes vállalásukat, védik hazánk rendjét, a magyar népet!

Forrás:opsz.hu