Nevelőszülők a polgárőrségben

2021.12.01

Megyénkben és az országban is van, aki nevelőszülői hivatása mellett végez polgárőr tevékenységet

Piegl Anikó, a Szeged Belváros-Móraváros Polgárőr Egyesület tagja a napokban, egy a nevelőszülőknek létrejött csoportban osztotta meg, hogy polgárőrként rendezvényt biztosított, s mindezt örömmel, elhivatottan tette.

A nevelőszülői hálózat tagjai fontos szerepet töltenek be abban is, hogy a családjukból kiemelt fiatalok, szerető, családi légkörben nevelkedhessenek. Anikó beszámolójára többen is válaszoltak, s kiderült, hogy közel sincs egyedül az országban, hiszen nem egy olyan nevelőszülő jelentkezett, aki tevékenyen részt vesz a polgárőrség munkájában.

Többek között, Izsó Melinda és Földi Istvánné, Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Szarka Éva, Hajdú-Bihar megyében lát el polgárőr szolgálatot.

Izsó Melinda, a csoportba tett hozzászólásában leírta, hogy a múlt évben országos kitüntetést is kapott a polgárőr mozgalomban végzett munkája elismeréseként. Írásából az is kiderül, hogy az önkéntességet nem csak ő, de édesanyja is vállalta s együtt is szoktak járőrözni.

Ezúton is köszönjük nekik és minden polgárőr tagnak, a mozgalomban végzett hasznos és elkötelezett munkát, kívánunk jó egészséget és további sikereket!


Fotó: polgárőrség

Forrás: Piegl Anikó

Hírszerkesztő: Horváth S. András