Női elnököt választottak az algyői polgárőrök

2021.05.14

Az Algyői Faluvédő Polgárőr Egyesület közelmúltban rendkívüli közgyűlést tartott. Gulyás Sándor korábbi elnök halála miatt szükségessé vált új vezető választása.

A közgyűlésen részt vett Molnár Áron polgármester, Batiz István, a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnöke és Füzesy István alpolgármester.

A rendkívüli közgyűlést Kovács Dénes Ferenc, a Felügyelőbizottság elnöke nyitotta meg.

Az egyesület a beérkezett jelölések alapján titkos szavazással Kabainé Lovas Nikolettát választotta meg elnökének, aki elfogadta a megbízást egy évre. Új vezető tisztségviselőket is választottak Nagy István Ferencné és Búsné Baka Erika személyében.

Molnár Áron polgármester értékesnek, áldozatkésznek értékelte, és megköszönte az egyesület tagjainak a munkáját. Kérte, hogy a továbbiakban is tegyenek meg mindent a feladat-végrehajtás érdekében. Algyő közbiztonsága jó, a közterületen elkövetett bűncselekmények száma a térségben a legalacsonyabb. Sok sikert kívánt a vezetőknek és a tagoknak, valamint biztosította őket az önkormányzat támogatásáról, szükség esetén segítségéről.

Batiz István szintén jónak értékelte az algyői polgárőrök munkáját, amit több elismeréssel honoráltak az elmúlt években. A tagok magas óraszámban hajtottak végre járőrszolgálatot, több rendezvény biztosításában vettek részt. Azt kérte, hogy ezen a magas színvonalon folytassák munkájukat, amelyhez a szövetség és személyes támogatásáról biztosította a jelenlévőket.

Batiz István és Kabainé Lovas Nikoletta is sajnálattal jelezte, hogy a tagság átlagéletkora magas, kevés a fiatal, valamint szükség lenne a taglétszám emelésre a szolgálatok optimálisabb szervezése érdekében.

Ezért ez úton is kérik, hogy aki szívén viseli Algyő és lakókörnyezete biztonságát, fontosnak tartja a közbiztonság szinten tartását, és lehetősége van munkájával segíteni fenntartását, az jelentkezzen az egyesület tagságába.

Kabainé Lovas Nikoletta megválasztott elnök 2015 ben jelentkezett az Algyői Faluvédő Polgárőr Egyesületbe azzal a céllal, hogy szeretne tenni azért a településért, ahol él és segíteni az embereknek.

A férje is tagja az egyesületnek. 2017-ben, lett az Egyesület gazdasági vezetője.

"Az elbeszélgetés hatására született meg bennem az a döntés, hogy elfogadom az elnök jelöltséget. Jó érzéssel tölt el a tagok bizalma, igyekszem helyt állni, legjobb tudásom, kapacitásom szerint. Elnökként céljaim között szerepel a tagság létszámának növelése, a lakossággal minél jobb kapcsolat kialakítása, az eddigi tevékenységek folytatása, az önkormányzattal, civil szervezetekkel való együttműködés településen belül és kívül is",-mondta el az elnök asszony

Fotó: polgárőrség

Hír szerkesztő: Magyari Béla