Nyílt nap a Rendészeti Oktatási központban

2023.04.20

Nyílt nap megtartására került sor a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ szegedi tagintézmény bajai úti objektumában 2023. április 19-én délelőtti órákban.

Varga Mihály r. alezredes, megbízott intézményvezető a Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetséget előzetesen felkérte a nyílt napon történő részvételre.

Ezt követően Batiz István megyei elnök felvette a kapcsolatos a rendezvény lebonyolításáért felelős dr. Darvas Richárd alezredes úrra, akivel a helyszín pontosítását követően megtörtént a feladatok koordinálása.

A jelentkezők magas száma miatt az iskola épületében kettő részletben történt az érdeklődők tájékoztatása, melyen alkalmanként 80-90 fő vett részt. A tanulókat - 9-10-11-12. évfolyam -Kozma András r. alezredes úr köszöntötte, majd ezt követően Mezei Józsefné r. alezredes asszony adott részletes tájékoztatást a képzésekről.

A polgárőrség a szabad területen 2 db gépjárművet, 2 db kerékpárt és 2 elektromos kerékpárt állított ki, melyből az utóbbi használata rendkívül nagy érdeklődést váltott ki a jelenlévő tanulók körében. A technikai bemutatót Magyari Attila a Domaszéki Polgárőr Egyesület tagja koordinálta, vezényelte le. A toborzáson külön helyszínt biztosítottak a polgárőrség számára, ahol az országos határvédelmi, illetve a megyei Roll-upok kerültek elhelyezésre, illetve diakép sorozat folyamatos vetítésével történt a polgárőrség bemutatása. A jelenlévő tanulók részére polgárőr almanach kiadvány biztosítottunk, illetve toborzó lapokat, valamint az OPSZ által biztosított karpántok kerültek kiosztásra.

A polgárőrség standjánál többen érdeklődtek a polgárőr szolgálatok ellátása felől, illetve a polgárőrré válás feltétel rendszeréről. Az ifjúság tájékoztatása érdekében a megyei elnök vezetésével 6 fő fiatal és ifjú polgárőr nyújtott részünkre segítséget Szeged-Belváros, Szeged-Tarján és Újszeged Egyesülettől. A nyílt napon történő polgárőr részvételt teljeskörűen Pintér Nóra Újszegedi Egyesületi elnöke, a megyei szövetség ifjúsági felelőse és Pintér Gábor polgárőr mint járási koordinátor készítette elő és szervezte le.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Horváth Róbert honvédelmi és ifjúsági elnökhelyettes, Zala MPSZ elnöke, Bán Gábor az OPSZ Ifjúsági Tagozat elnöke.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla