OPSZ Elnöki elismerések átadása Röszkén

2021.04.08

Dr. Túrós András úr az OPSZ elnöke 2021. április 02-án a Röszkei Polgárőr Egyesület irodahelységében elismeréseket adott át a Határvédelmi tagozatban kiemelkedő tevékenységet végző polgárőrök részére. 

A rendezvényen reszt vett még Csorba Sándor az OPSZ Határvédelmi Tagozat elnöke és Batiz István a CSCSMPSZ elnöke aki egyben a Határvédelmi Tagozat elnökhelyettese.

Elnök úr köszöntőjében kifejtette, hogy az államhatár mentén húzódó polgárőr egyesületek az általános polgárőr tevékenységen túlmenően tevékenyen részt vállalnak a migráció elleni fellépésben is. Ezen feladatok színvonalas ellátása megköveteli a szervezetektől a 24 órás jelenlétet, illetve megelőző és felderítő járőrszolgálatok teljesítését. Kiemelte, hogy szinte valamennyi polgárőr megérdemelné az elismerést most azonban csak szűkebb körben kerülnek átadásra.

Az OPSZ elnöke Dr. Túrós András úr elnöki dicséretben és jutalomban részesítette az alábbi Határvédelmi tagozatban kimagasló tevékenységet nyújtott polgárőröket.

  • Sárközi László urat Mórahalom P. E. elnökét
  • Áfra Károly urat a Röszkei P. E. elnökségi tagját
  • Ifjú Fodor László urat Röszke P. E. tagját
  • Kocsis György urat a Kelebiai P. E. tagját
  • Lemle Zoltán urat a Dunafalvi P. E. elnökét

Ezt követően elnök úr megközelítőleg 200000 Ft értékű laptopot adott át Bereczki Lajos úrnak a Mindszenti P. E. elnökének és Morauvszki Tibor úrnak a Nagyéri P. E. elnökségi tagjának. A Megyei Szövetség 1 db Samsung szolgálati telefont kapott.

Csorba Sándor elnök gratulált az elismerésben részesülteknek. Kiemelte, hogy a tagozathoz tartozó polgárőrök kiemelkedő munkát végeznek.

Turó István úr Röszke P. E. elnöke a kitüntetettek nevében is megköszönte az elismeréseket, majd pár szóban vázolta azt az áldozatos munkát, melyet a polgárőr egyesületek a migráció elleni küzdelem során folytatnak.

Lemle Zoltán úr Dunafalvi P.E. elnöke beszámolt elnök úrnak az egyesület mindennapi munkájáról, melyben kiemelte a tagok komoly helytállását, elkötelezettséget, mely véleménye szerint már hivatástudattal egyenértékű.

Tábornok úr válaszában elmondta, hogy ő is úgy látja és érzi, hogy a polgárőrök döntő többsége komoly hivatástudattal rendelkező személyek, akiket a haza iránti elkötelezettség jellemez.

Írás: Batiz István

Fotó: ifj. Fodor László

Hír szerkesztő: Magyari Béla