Óvjuk együtt az állatokat!

2020.12.29

Az OPSZ kéri az egyesületeket, hogy működjenek együtt az állatvédelmi szervezetekkel az év utolsó napjaiban - a tűzijátékok okozta hanghatások miatt bekövetkező állatszökések megelőzése, felderítése kapcsán.

Tisztelt Polgárőr társaim!

Dr. Túrós Andrásnak, az OPSZ elnökének felhatalmazása alapján kérem a polgárőr egyesületek együttműködését az állatvédelem területén, kiemelten szilveszter éjjel és az év utolsó napjaiban.

A Szilveszter közeledtével minden egyesületnek fel kell készülnie arra, hogy a tűzijátékok okozta hanghatások miatt esetlegesen állatszökések történnek.

Ezért kérek minden szolgálatot ellátó polgárőrt, hogy 2020.12.31 és 2021.01.03 között kiemelt figyelmet fordítson a településeken elszökött, elkóborolt házi kedvencekre!

A kijárási tilalom nem teszi lehetővé az állatvédő civil szervezetek számára ezen idő alatt a közterületen tartózkodást, ellenőrzést, ezért az elkóborolt állatok észlelésére a szolgálatot ellátó polgárőrnek lesz csak lehetősége. Ilyen állat észlelése esetén a polgárőr értesítse a településen vagy annak közelében található állatvédelmi szervezetet, befogadó helyet - ezek listája az interneten elérhető.

Köszönettel:

Molnár Zoltán

OPSZ. Lovas és Kutyás Tagozat

elnökhelyettese

Forrás: opsz.hu

Hírszerkesztő: Magyari Béla