Óvodásokért kocogtak Szentesen a hétvégén

2024.05.15

Nemes cél érdekében sétáltak, kocogtak, futottak Szentesen 2024. Május 11-én szombaton. Ezt a rendezvényt a PB-STEEL Kft., DREAM HOME, Innovatív Kutatás-fejlesztés az Egészségügyért Alapítvány és Szentes Város Önkormányzata szervezte. Amelyre felkérést kapott a Szentes Polgárőr Egyesület, hogy a rendőrséggel együttműködve vigyázzák a résztvevők biztonságos kocogását.

A helyszínen, Szarvasi út 28. (volt Esze Tamás laktanya) 10 órakor elkezdődött a regisztráció. Ezalatt 4 fő polgárőrünk pedig elfoglalta helyét a Madách, Kikelet, Sárgarigó utcáknál, ahol a jelzőőri feladatokat ellátta. 11 órakor kezdetét vette a futás, a legrövidebb távolság 460 méter volt, ez szimbolizálta, hogy városunk az idén 460 éves, ezt követte a 2024 méter, ami az idei évszámunk, végül pedig a leghosszabb táv 6600 méter volt, amely Szentes irányítószáma.

Az esemény jelmondata az volt, hogy "Hiszem, hogy együtt erősebbek vagyunk, mint gondolnánk." (Hadestown) ennek jegyében Szabó Zoltán Ferenc polgármester úr vállalta, hogy a befolyt pénzösszeget megduplázza az Önkormányzat büdzséjéből, így minden óvodának jutott támogatás.

Polgárőreink a fordulópontnál polgár autóval működtek közre. A rendezvény eseménymentesen zárult, - mondta el Paksi Anikó elnökhelyettes asszony.

Fotó: Paksi Anikó

Szöveg: ifj. Faragó János

Hírszerkesztő: Magyari Béla