Pitvaroson egészségmegőrzéssel kapcsolatos prezentációt tartottak.

2020.06.27

Pitvaros, község polgármestere (Radó Tibor úr) segítségével 2020.június 26-án a település Erdei Ferenc közösségi tér arra kijelölt helyiségében Szegedről egy orvoscsoport a környező települések polgármesterei és polgárőr egyesület vezetői részére egészségmegőrzéssel kapcsolatos prezentációt tartott.

Mint ahogyan Kinyó Pál az orvoscsoport koordinátora elmondta, a prezentáció célja, hogy a településeken működő önálló civil szervezetek (polgárőrök) tagjai a helyszínen orvosi ellátást és kezeléseket kapjanak.
A preventív jellegű szolgáltatások finanszírozása A Magyar Falu Program Falusi Civil Alap által biztosított eredményes pályázati forrásból történik.
A rendezvényen megjelentek megértéssel és támogatásukról biztosították az előadó orvosokat. A polgárőr egyesületek az orvos csoport által biztosított pályázatíró segítségével a szolgáltatás finanszírozása érdekében be fogják nyújtani pályázatukat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt felé.
A megjelentek nagy érdeklődéssel hallgatták a rendkívül felkészült dr Vörös Márta tüdőgyógyász és dr Steiber Anita gyógyszerész, addiktológus prezentációját.
A rendezvényt követően az előadók és a résztvevők kötetlen beszélgetés formájában a szolgáltatási eszközökről és a kezelések, vizsgálatok módjáról egyeztettek.
Amennyiben a továbbiakban az egyes önálló egyesületek érdeklődnek a szolgáltatás felől úgy az alábbi telefonszámon kapnak részletes tájékoztatást:
Kinyó Pál koordinátor
Tel:+36-70/776-6253

Forrás és fotó: Kinyó Pál koordinátor és Csuhaj Andrásné Makó járási sajtó referens

Hírszerkesztő: Magyari Béla