Polgárőr alapismereti képzést tartottak Szentesen

2024.03.25

Újabb sikeres polgárőr alapképzés Szentesen

A héten három polgárőr alapképzési helyszín, Makó és Szeged mellett Szentesen is megrendezésre került az elsősorban új polgárőröknek szóló, de ismeretfrissítőként a régi, már régóta gyakorló polgárőrök számára is hasznos ismereteket átadó alapképzés. Március 24-én délelőtt a Szentes és Vidéke Ipartestület székházában 14 fő polgárőr vizsgázott sikeresen. A Csongrád és Térsége, Székkutas, valamint Szegvár polgárőr egyesületeinek tagjai vettek részt a képzésen.

Az egybegyűlteket a Szentesi Rendőrkapitányság részéről Tódor Zoltán rendőr alezredes köszöntötte. Majd elmondta, hogy a polgárőrök nagy segítsége a rendőrségnek. Az utóbbi időben nem csak a rendezvényeken, hanem szolgálatok alkalmával is bevethetők.

Varga Pál a Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetség elnökhelyettese előadásában arról beszélt többek között, hogy a jelzőőri tevékenység fontos szerepet tölt be a polgárőrök feladatai között. Elengedhetetlen része a bűnmegelőzésnek, amellyel a rendőrség munkáját tudjuk segíteni. Az előadásában még szó volt a polgárőrség felépítéséről,polgárőrök tevékenységéről, jogköréről.


Varga Pál az alapképzés részeként szót ejtett az Egyesületek felépítéséről, működéséről illetve arról, hogy ki lehet polgárőr, továbbá milyen feltételei vannak. Ezután a polgárőr törvények legfrisebb módosításával folytatta előadását, amelyről mindenkinek tájékozódni szükséges.
Az előadások után a megszerzett tudásról számot is kellett adni. A rövid kérdéssorra mindenki jól válaszolt. A sikeres vizsga végén Varga Pál átadta a tanúsítványokat.


Fotó: Paksi Anikó 

Szöveg: ifj. Faragó János