Polgárőr alapképzés volt Tömörkényen

2019.01.26

A Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség alapismereti képzést tartott az újonnan belépett polgárőröknek január 25-én Tömörkényen a művelődési otthonban.

A polgárőrök szakmai ismereteinek elsajátítása, illetve bővítése céljából alapismereti képzésre, valamint szinten tartó elméleti képzésre került sor. A polgárőrség képzési rendszerében meghatározó helyet foglal el az alapismereti képzés, amelynek - a polgárőr mozgalom jellegéből kiindulva - a szakmaiság követelménye mellett első- sorban az ismeret bővítés a célja.

Az oktatáson Batiz István, a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Petrity Rudolf mb. szakmai alelnök és Szemesi Szilveszter titkár valamint Magony István rendőr alezredes a Csongrádi Rendőrkapitányság munkatársa vett részt az oktatáson, mint előadók.

A szakmai alelnök projektoros előadása során többek között az Országos Polgárőr Szövetség Szolgálati és Etikai Szabályzatát, illetve a hatályos jogszabályok polgárőrökre vonatkozó részeit ismertette a polgárőrökkel.

Ezt követően szó esett Magony István alezredes előadásában a polgárőrökre vonatkozó törvényről, a jogos védelem eseteiről, valamint a 112-es segélyhívószám használatáról is. A képzés további részében szó volt arról is, hogy a közös szolgálatok során a polgárőrök miként tudják segíteni a rendőrök munkáját.

Batiz István megyei elnök összefoglalójában rámutatott, hogy az oktatás célja, hogy a megszerzett ismereteket a polgárőrök a munkájuk során hasznosítani tudják a közrend minél hatékonyabb fenntartása érdekében.

Az elméleti képzés után a résztvevők egy vizsga keretében az eddig elsajátított ismereteikről adtak számot, amit mindenki sikeresen teljesített. Minden megjelent személy láthatósági mellényt és Tanúsítványt kapott a megyei polgárőr szövetségtől.

Végezetül a Tömörkényi Polgárőr Egyesület halászlével és üdítővel kedveskedett a megjelenteknek, mely közben kötetlen beszélgetésre volt lehetőség.

Fotó: Szemesi Szilveszter

Forrás Magyari Béla