Polgárőr gépjármű szolgálatban helyezési ünnepsége

2020.05.29

A Szentesi Polgárőr Egyesület részére május 12-én, dr. Túrós András, az OPSZ elnöke kisbuszt adományozott, melyet Gilinger István, az egyesület elnöke vett át. Szentesen, a Kossuth téren május 29-én ünnepélyesen birtokba, szolgálatba vette 9 személyes mikrobuszát a Szentesi Polgárőr Egyesület.


Bocskai István polgármesteri referens nyitotta meg az ünnepséget és köszöntötte a megjelenteket.

Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével: Farkas Sándor Országgyűlési képviselő, Agrár miniszterhelyettes, Gémes László a Csongrád Megyei Önkormányzat elnöke, Szabó Zoltán a Szentes Város Polgármestere, Dr Tóth Flórián Szentes Járási Kormányhivatal vezetője, Batiz István a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Kovács György a Szentesi Agrár Zrt. képviselője, Kun József r.alezredes Csongrád Rendőrkapitányság képviselője, Nagy János r. alezredes Szentesi Rendőrkapitányság képviseletében és Kálmán Rajmond t.alezredes a Szentesi Tűzoltóság parancsnoka, valamint a környező települések polgárőr vezetői és polgárőrei.


Farkas Sándor, agrár miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője, köszöntötte szentesi polgárőröket. Örült annak, hogy a polgárőrség ismét gyarapodott egy járművel, amire rá is szolgáltak. Elmondta, hogy régebb óta figyelemmel kíséri az egyenruhás önkéntesek munkáját, amelyet egyre jobb körülmények között és egyre magasabb színvonalon végeznek. Gratulált ehhez, valamint az új gépjárműhöz.

Szabó Zoltán a Szentes polgármestere is gratulált az új mikrobuszhoz, és egyben megköszönte a szentesi polgárőröknek a koronavírus járvány elleni védekezésben nyújtott önzetlen, fáradtságot nem ismerő segítségüket.

Batiz István, a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke megköszönte a szentesi polgárőröknek a kimagasló munkáját. Elmondta, hogy jelentős feladatokat vállalt magára a szentesi szervezet, és azokat teljesíti is. A szentesi polgárőr egyesület vezetői mindent elkövetnek annak érdekében, hogy azok a célok, amelyeket kitűztek maguk elé, azok meg is valósuljanak. Ebben pedig nagy segítségükre lehet ez a mikrobusz is.

Gémes László, a Csongrád megyei közgyűlés elnöke a szolgálatba helyezést követően gratulált Gilinger Istvánnak, a Szentesi polgárőr Egyesület elnökének az eddigi munkájuk kapcsán, valamint azt kívánta, hogy új jármű minél jobban tudja szolgálni a közösséget.

Gilinger István a polgárőr egyesület elnöke megköszönte a méltató szavakat, Elmondta még, hogy a város lakossága és a város vezetése és az önkormányzat mindig számíthat a polgárőrök önzetlen segítségére, hiszen még a mai napig is szállítják az ebédet az arra jogosultaknak.

Hírszerkesztő és fotó: Magyari Béla