Polgárőr város lett Sándorfalva és polgárőr község lett Szatymaz is

2019.06.25

A Balatonföldváron szombaton megtartott Országos Polgárőr Napon Polgárőr Város címmel tüntették ki Sándorfalvát, illetve a helyi polgárőr egyesületet. Az elismerést Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester asszony és Berecné Bősi Gizella elnök asszony vette át.

A kitüntetés elsősorban a Sándorfalvai Polgárőr Egyesület munkáját dicséri, de természetesen városként is büszkén viseljük a megtisztelő címet - mondta a polgármester asszony.

Bereczné Bősi Gizella a Polgárőr Egyesület Sándorfalva elnöke elmondta, hogy az Országos Polgárőr Szövetség kitüntető címének. nagyon örülnek és a velejáró 100 ezer forintos működési támogatást is sokat jelent az egyesületnek.

Az egyesület elnöke arról is beszámolt az elismerés kapcsán, hogy mivel is foglalkozik az egyesület. Ők azok, akiknek köszönhetően iskolaidőben gyermekeink biztonságosan kelhetnek át az utakon, valamint a helyi rendezvényeken is éberen figyelnek. A rendőrséggel és az önkormányzattal való állandó kapcsolattartáson, illetve a fentebb említetteken kívül, amikor csak idejük engedi, járőröznek városunkban, még éjszaka is, annak érdekében, hogy mi, helyi lakosok nagyobb biztonságban érezhessük magunkat.

Az Országos Polgárőr Napon a Magyar Posta Zrt. biztonsági főigazgatója dicséretben és pénzjutalomban részesítette Batiz István megyei elnököt.

Tóth Zoltánné a Tápéi Polgárőr Egyesület elnöke Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatát kapta.

Polgárőr Község kitüntető címet vehette át Szatymaz község és a polgárőr egyesület.

Fotó és forrás Magyari Béla