Polgárőrök a biztonságos Mindszentért

2022.04.17

Több mint négyezerhároszáz órát teljesítettek szolgálatban tavaly a Mindszenti polgárőrök. A település biztonságának megőrzése mellett a munkájuk nagy részét a napi szolgálat a rendezvények biztosítása és a vállalt programok teszi ki. - hangzott el az egyesület április 16-i közgyűlésén.

Bereczki Lajos elnök köszöntötte a megjelent polgárőröket és a meghívott vendégeket. Lantosné Kovács Veronoka titkár asszony tartotta meg az elmúlt évi beszámolót.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Zsótér Károly a város polgármestere, Szabó Zsolt rendőr alezredes a Hódmezővásárhely Rendőrkapitányság vezetője, Jónás Imre rendőr alezredes Mindszent rendőrőrs parancsnoka és Magyari Béla a CSCSMPSZSZ tiszteletbeli elnöke.

A titkár asszony beszámolójában arról beszélt, hogy a pandémia, az ország más egyesületeihez hasonlóan, a mindszenti polgárőrökre is plusz terhet rótt. Segítették a szociális hálózat és a háziorvosok munkáját és kiemelt figyelmet fordítottak a külterületeken élőkre, a tiszai strandra és a mezőgazdasági területekre is. Az iskola kezdés időszakában kiemelt figyelmet fordítottak a tanulok biztonságos közlekedésére, valamint a mindenszentek ünnepe kapcsán a temető környékének biztonságára is. Megemlítette még, hogy támogatásokból és nyertes pályázatokból tudták biztositani a zökkenőmentes működést. Részt vállaltak a város bűnmegelőzési feladataiban és környezet védelem munkájában is. Működtetnek "Csellengő klub" néven a fiatalok részére programot.

Az egyesület az elmúlt évben is megőrizte biztonságos működését, sikeresen teljesítette vállalt feladatait.

Zsótér Károly polgármester hozzászólásában elmondta, hogy immár 12 éve az a dolga, hogy megköszönje a városban működő polgárőrök emberfeletti munkáját, hiszen, mint fogalmazott, mindenki biztonságban érezheti magát Mindszenten.Szabó Zsolt alezredes hozzászólásában tájékoztatta a jelenlevőket a rendőrség munkájáról és az együttműködésről. A város polgárőr munkájáról elismerően szólt, és meg köszönte a munkájukat, amelyet a város közbiztonságáért tettek.A közgyűlésen köszönetét fejezte ki a megyei szövetség nevében az egyesület kiemelkedő munkájáért a megyei szövetség tiszteletbeli elnöke, Magyari Béla is.

Ezután elismerések átadására került sor, melyet Magyari Béla és Bereczki Lajos adtak át.

Harminc éves polgárőr szolgálatért emléklapot és emlékérmet vehetett át:

Ménesi István, Pintér János és Mihály Máté János

Tizenöt éves polgárőr szolgálatért emléklapot vehetett át:

Durcik Péter és Varga István

Öt éves polgárőr szolgálatért emléklapot vehetett át:

Maszlag Ferenc, Borda Dániel és Marton Éva

Fotó és szöveg Magyari Béla