Polgárőrök is segítettek a tűzoltóknak

2019.02.21

2019.02.21.-én nem sokkal 12 óra után bejelentés érkezett a polgárőrséghez, hogy Mórahalom külterületen közel az Államhatárhoz valami ég.


Sárközi László az egyesület elnöke valamint a Mórahalmi Önkormányzati Rendészet munkatársa haladéktalanul elindultak a jelzett terület irányába. Közben telefonon a Mórahalmi Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel felvették a kapcsolatot. Tűzoltó egyesület parancsnoka elmondta, hogy a bejelentés valós és a helyszínen vannak. Továbbá elmondta, hogy nagy kiterjedés gazos illetve nádas, fás terület ég.


Polgárőrség a helyszínre érkezett ahol az Önkéntes Tűzoltókon kívül a Szegedi hívatásos tűzoltók valamint a Rendőrség járőrei is jelen voltak. Tűzoltók kérésének megfelelően a Polgárőrség elindult Röszke irányába, hogy a vízszállító tűzoltó gépkocsit a helyszínre tudja majd felvezetni. Tűz oka egyelőre ismeretlen okokból keletkezett, ami közel 4 - 5 hektáron terült szét.


Egy ingatlan volt veszélyben ahol személy/személyek nem tartózkodtak. Tűzoltók sikeresen megvédtek az ingatlant ez állttal az ingatlanban anyagi kár nem keletkezett. Emberi valamint állati élet nem volt veszélyben.

Hívatásos társszervek vezetői megköszönték a Polgárőrségnek és az Önkormányzati rendészetnek a helyszínen nyújtott segítséget,- tette hozzá az elnök.


Kép: Balog Gábor

Forrás: Magyari Béla