Polgárőrök segítik az adomány tűzifa kiszállítását Tiszaszigeten

2021.10.27

Néhány nappal ezelőtt örömmel számoltam be a községünk főterén található játszótér és az óvoda környezetében végzett közösségi munkáról. Szerencsére a Tiszaszigeti lakóközösségre mindig is jellemző volt családok, rászorulók segítése melynek kapcsán ismét egy pozitív példáról írhatok néhány sort. 

Tiszaszigeti Polgárőr Egyesület tagjainak, kisebbségi önkormányzatunk, munkatársaim és az önkéntesek munkájának köszönhetően a tervezett határidőig remélhetőleg minden családhoz -akik igényeltek- eljuttatjuk a Szeged-Csanádi Egyházmegye Karitász szervezete által felajánlott adomány tűzifát. Segítségük az elmúlt hetekben folyamatos volt tisztelet és köszönet érte! A beérkező 203 igénylésből senkit nem utasítottunk el és a napokban megkapják a tűzifát, de ha valaki saját maga szeretné elszállítani - hiszen kicsit hűvösre fordult az idő- az is megoldható, csak jelezni kell előzetesen önkormányzatunk felé.

Itt szeretném megjegyezni, hogy további segítséget kívánunk nyújtani idős lakótársaink (főleg egyedül élők) részére, hiszen számukra kályha készen kerül kiszállításra az adomány tűzifa.

Az évek óta megszokott "hagyományos" szociális tűzifa igényléssel összefüggésben a polgármesteri hírlevél november első hetében kerül a postaládákba, - írta le Ferenczi Ferenc polgármester.

Molnár Jenő a polgárőr egyesület elnöke elmondta, hogy a polgárőrök szívesen segítenek a rászoruló idősembereknek a tűzifát kiszállítani a polgárőr gépkocsival, mivel a gépkocsin van vonóhorog. Így naponta 40 mázsa tűzifát tudnak kiszállítani. Hozzá tette, a polgárőrök egyik feladata, hogy a lakosságnak segítsen.

Fotó: Ferenczi Ferenc

Hírszerkesztő: Magyari Béla