Polgárőrök tovább folytatják a határvédelmi szolgálatot a rendőrséggel közösen!

2022.09.25

A Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége határmenti valamint a megyében levő tagegyesületei fokozott határvédelmi szolgálatot látnak el. A polgárőr egyesületek 2022. december 31-ig kiemelt létszámmal és óraszámban teljesítenek határvédelmi szolgálatot a Kormány és az OPSZ elnökének felkérése alapján.

Sárközi László elnök elmondta, hogy fokozott határvédelmi szolgálatot látott és lát el a Mórahalmi polgárőrség is a rendőrséggel közösen. A Mórahalmi egyesület, 2022. szeptember 16-a és 25-e között, összesen 11 alkalommal, 20 fő polgárőr közel 240 szolgálati órát teljesített. Fokozott, megerősített szolgálat során 421 fő illegális bevándorló került feltartoztatásra. Migráns személyek erdőkben, kukoricatáblákban bújtak el, de több esetben külterületi ingatlanokba költöztek be. Ingatlanok tulajdonosai, minden esetben hozzájárultak, hogy a tanyájukat átnézzük és nagyon hálásak a polgárőrségnek a folyamatos külterületi járőrszolgálat miatt. Mórahalmi polgárőrséget segítették még a Szeged-Belváros - Makkosháza - Szentes polgárőr egyesület tagjai is.

Kis Róbert a Kiszombori Polgárőr Egyesület elnöke is megerősítette, hogy Makó térsége egyesületeivel közösen végeznek határmenti szolgálatot eredményesen.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla