Pünkösd vasárnapján sem pihentek a polgárőrök

2022.06.06

Az OPSZ Polgárőrség Határvédelmi Tagozat tagjaival, a Ruzsai, Üllési és a Domaszéki polgárőrökkel és a rendőrséggel közreműködve 67 fő migránst tartóztattak fel június 5-én Ruzsa község közigazgatási területén.

Krisztin Gábor a ruzsai polgárőr elnök elmondta, hogy reggel a Ruzsai Polgárőr Egyesület tagjai, értesülve a szombati eseményekről megerősített szolgálatot tartottak 4 fővel. Lakossági bejelentést követően a ruzsát, zákányszékkel összekötő műút 19-20 kilométer közötti szakaszánál, az úgynevezett vágói kiskövesútnál nagyobb csoport jelenlétéről kaptunk tájékoztatást. Az illegális határsértők a közeli szántóföldön fellelt nyomok alapján nagy csoportban pihenhettek a közeli sűrű erdőségben. A helyszínre érkezve (reggel 8 óra) értesítettük az Üllési kollegákat.

A rendőrséggel egyeztetve, rövid időn belül a helyszínre érkeztek a magyar és cseh rendőri egységek is, valamit a domaszéki polgárőr kollegák. Így elkezdtük a helyszín felderítését. Kilométeres sétát követően, a jelentős létszámú csapat tagjai még pihentek az erdőben miközben sikeresen körbe zártuk őket.

A helyszínen 67 fő, főként pakisztáni, afgán állampolgár került ébresztésre. Ilyenkor a szokásos szemétszedés sem maradhatott el. Négy embert megkértünk, hogy az általuk szétdobált szemetet szedjék össze.

A terület biztosítását követően a nagyszámú embercsoport a közeli szántóföld érintésével kikísérésre került az úgynevezett vágói kiskövesútra. A csoport átadásra került a rendőri szállító egységeknek, tette hozzá az elnök.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla