RAIPOL akció volt Szegeden

2021.03.26

A szegedi polgárőrök a rendőrség munkatársaival, a honvédséggel és a vasút őrséggel közösen a Szeged Nagyállomáson 2021. március 24-én 20:00-24:00 óra között megtartott RAILPOL akcióban vettek részt. Összese 11 fő vett részt az akcióban.

Az akciót vezette Batiz István a Fegyveres Biztonsági Őrség parancsnok helyettes, a megyei polgárőr szövetség elnöke.

A jelenlévő 11 fő három egységet alkotott. A mobilitáshoz 4 gépjármű állt rendelkezésre. A feladatok megbeszélését követően, a kapcsolattartás rendje került egyeztetésre, amit jelentős mértekben megkönnyített, hogy a polgárőrök is rendelkeznek EDR rádióval. A gyakorlati végrehajtás 20:10 órakor került megkezdésre három csoportban. A csoportok Szeged Nagyállomás területén, Szeged Rendező pályaudvaron és környékén, Tisza pályaudvart és a hozzá tartozó használaton kívüli raktárépületeket, volt iroda helyiségeket, és a konténerpályaudvart kontrollálta.

Az akció során 3 fő hajléktalan személy került igazoltatásra. A II. csoport tagjai a rendező pályaudvaron tárolt használaton kívüli vagon oltásában segédkeztek a tűzoltóknak. A tüzet egy hajléktalan személy okozta, aki elmenekült a helyszínről. A felkutatása érdekében a többi vagont és a környéket átvizsgálták, de sajnos eredménytelenül.

Batiz István elnök elmondta, hogy az akció 00:05 órakor a közös értékeléssel és a tapasztalatok egymás közötti megosztásával zárult.

A pandémiás időszakban a járványügyi szabályok szigorú betartásával folyt az akció.  

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla