Rendezvényekben gazdag hosszú hétvége Mórahalmon

2019.08.22

Augusztus 20-i hosszú hétvégén különböző rendezvények kerültek megrendezésre Mórahalmon. Nemzetközi Tájékozódási Futóverseny házigazdája volt Mórahalom augusztus 16. és 20-a között. Polgárőrséget kérték fel a Móradombi Sportcsarnoknál kijelölt ideiglenes kemping nappali őrzésére. Kempingezés lehetőségét közel 200 fő vette igénybe.

2019. augusztus 18-án és 20-án kerület bemutatásra a Patkó Lovas Színházban teltházas előadások mellett a Kincsem című előadások. Előadásokra alkalmanként több mint 800 fő érkezett. Gépkocsik parkoltatásában segítettek a polgárőrök.

Augusztus 19-én nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Homokhátság Búcsúünnepe, melyre a Szeged-Csanádi Egyházmegye és Mórahalom Városi Önkormányzata ismét a településre invitálta a Homokháti Egyházközösség tagjait, s minden érdeklődő hívőt.

A környező és más Csongrád megyei települések lakosain kívül Európa több országából is ellátogattak Mórahalomra, hogy részt vegyenek ezen az egyedülálló lelkületű találkozón.

Kormorán együttes koncertje nyitotta meg a Búcsút, ezt követte a szabadtéri ünnepi mise, melyen a homokháti települések plébánosai mellett a meghívott atya Dr. Pápai Lajos nyugalmazott győri püspök volt. A szentmisén megszentelésre kerül az új kenyér is. Mindez a Szent László Király templom mögötti kertben került megrendezésre. A szentmisét követően az Úr dicsőségét hirdető fáklyás körmenet vonult végig Mórahalmon, s a szokásokhoz híven a város most is közös vacsorával vendégelte meg a híveket.

Rendőrséggel együttműködve a polgárőrség is segített a rendezvény biztosításában. Öt nap alatt naponta átlagban 10 fő polgárőr teljesített szolgálatot a rendezvényeken. További 4-5 fő polgárőr tag pedig a városban és külterületen teljesített szolgálatot. Ezzel biztosítva volt, hogy nem csak a rendezvényeken, hanem Mórahalom közigazgatási területén is igyekeztek a polgárőrök jelen lenni és biztosítani illetve megerősíteni a szubjektív biztonságérzetet mind a városba érkező vendégek mind a lakok részére. 5 nap alatt rendkívüli esemény nem történt, mondta el Sárközi László elnök.

Fotók: Pálinkó Szilveszter

Forrás: Magyari Béla