Rendhagyó napközis tábor a mórahalmi egyházi iskolában – Rendőrök, polgárőrök, tűzoltók tartottak bemutatót

2020.07.06

A mórahalmi Szent László Katolikus Általános Iskolában idén is megtartják a már megszokott nyári napközis tábort, amin elsőtől egészen nyolcadik osztályig vesznek részt a diákok. A tábor egyik napján a gyerekek megismerhették a mórahalmi rendvédelmi szervek munkásságát, járműveiket. Az egyik legnépszerűbb az URH rádió kipróbálása volt.

Sárközi László elnök elmondta, hogy a napközis nyári tábor egyik programjaként a mórahalmi polgárőrség, a Mórahalmi Rendőrőrs és a helyi önkéntes tűzoltó egyesület egy-egy járművével kitelepült a Barmos György térre, ahol a gyerekek beülhettek az autókba, az érintett szervek képviselői megmutatták, ők mit hogyan használnak a hétköznapokban, a munkájukban. A használati tárgyak bemutatása mellett tájékoztatták a gyermekeket a telefonos segélyhívás elérhetőségeiről és szabályairól is.

A gyerekeknek tetszett, hogy célba lőhettek a tűzoltásra használt vízsugárral, de még ennél is érdekesebbnek bizonyult a polgárőrök URH rádiója, amivel egymástól távol is tudtak kommunikálni.

Fotó: polgárőrség

Forrás: moranet.hu

Hírszerkesztő: Magyari Béla