Rendkívüli elnökségi ülést tartottak a megyei szövetségnél

2019.08.12

A Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetség elnöksége rendkívüli elnökségi ülését tartotta meg augusztus 12-én a szövetség irodahelyiségében. Megtárgyalták és egyhangú szavazással elfogadták a napirendi pontokat.

Batiz István megyei elnök által vezetett elnökségi ülésen, megtárgyalták az Árpádhalmai megyei polgárőrnap tapasztalatait. Az elnök úgy fogalmazott egy sikeres rendezvényen vehettek részt a megye polgárőrei és családtagjaik. A rendezvény a hagyományoktól eltért. Délelőtt megyei polgárőr csapatok vetélkedtek. Az ünnepség fénypontja volt délután a Csongrád megyében működő polgárőrök és polgárőr szervezetek kitüntetése és elismerések átadása. Ezen az ünnepségen az OPSZ elnöke kitüntette a megyei szövetséget Polgárőr Érdemkereszt Aranyfokozatával. Az elnök tájékoztatta az elnökséget, hogy a kitüntetéssel járó pénz, a határmenti polgárőr egyesületek között kerül szétosztásra. Gilinger István a Szentesi Járáskoordinátora megköszönte az előkészítésben segítséget nyújtó polgárőr egyesületek közreműködését. Elmondta, hogy a szentesi polgárőrök is kivették részüket a szervezési és bontási munkában.

Az elnökség megköszönte Gilinger István járási koordinátor közreműködését és munkáját, amit a polgárőrnap sikeréért végzett.

Ez után az elnök tájékoztatta az elnökséget, hogy a főkapitányságtól a szövetség kapott székhelyként funkcionáló iroda helyiségeket. A költözéssel kapcsolatos feladatokat beszélték meg.

(Szöveg és fotó Magyari Béla)