Rendőrökkel közösen a szubjektív biztonságérzet növeléséért

2021.05.19

A Szegedi Rendőrkapitányság körzeti megbízottaival közösen járőröznek a Tarjáni Polgárőrök.

A korábbi időszakhoz hasonlóan, a Szegedi Rendőrkapitányság átfogó ellenőrzést szervezett, azon területeken, ahol a lakosság visszajelzése alapján a szubjektív biztonságérzet alacsonyabb. A Szeged- Tarján Polgárőr Egyesület tagjai ennek során segítik a rendőrök munkáját- mondta el Horváth S. András az egyesület elnöke.

Ehhez kapcsolódóan, az első közös szolgálatra a múlt héten került sor a Tarján városi rendőrőrs tagjaival. Az eligazítást Varjasi István, őrsparancsnok tartotta, melynek során ismertette az érintett területeket és a területekhez kapcsolódóan érkezett állampolgári észrevételeket. Az eligazítást követően a rendőrség és a polgárőrség tagjai közösen indultak el a területeket ellenőrizni.

A szolgálat során elsősorban a panelek közötti kis piacokon igyekeztek az engedély nélküli árusokat kiszűrni, illetve a pandémia idejére hozott szabályok betartását is ellenőriztek a közterületeken.

Az ellenőrzés sikerességét lakossági visszajelzések is megerősítették, többen fordultak pozitív véleménnyel a rendőrök és polgárőrök felé. Május hónapban többször számíthatnak ilyen ellenőrzésre Szeged területén, ahol az önkéntesek is igyekeznek jelen lenni.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Horváth S. András