Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ nyílt nap Szegeden

2024.04.10

A szegedi ROKK 04.10-én szerdán 10:00-tól nyílt napot rendezett.

A ROKK vezetője felkérte a Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségét egy szakmai bemutató megtartására. A nyílt napra érkező diákoknak különböző állomásokon kellett bizonyos feladat teljesítése után pontokat gyűjteni. A részt vevő diákok egyénileg és csapatban is szerepelhettek a feladatokon. 

A Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége volt az egyik partner, akinél a diákoknak feladatot kellett teljesíteni. A feladatlapok kitöltését megelőzte egy rövid szakmai tájékoztatás, ahol a résztvevők feltehették kérdéseiket, és megismerkedhettek nagy vonalakban a Polgárőrség munkájával. A feladatlapokon különböző kérdések szerepeltek a Polgárőrség tevékenységével kapcsolatban. A Polgárőrség standjánál különböző ajándékok vártak az érkező diákokra. 

Ezen felül a Szövetség a nagyéri polgárőr egyesület elnökét- Czirbus Imre- is felkérte egy előadás megtartására, amelynek témája az volt, hogy a drónok hogyan tudják a polgárőrök és a hatóság munkáját segíteni. 

Az Országos Polgárőr Szövetség Ifjúsági Tagozatának elnöke -Bán Gábor- Pintér Nórát, az Újszegedi Polgárőrség elnökét, a Megyei Szövetség elnökségi tagját kérte fel az ifjúsági tagozat képviseletére.

A színvonalas szakmai bemutatón az Újszeged és Szeged- Tarján Egyesületek tagjai segítették a munkát, valamint a Vármegyei Szövetség elnöke Batiz István, a Szövetség titkára Lázár János és az elnökség tagja Pintér Nóra is részt vettek a rendezvényen.

Hírszerkesztő: Horváth S. András

Fotó: Pintér Nóra