Rózsaünnepi felvonulást és futóversenyt biztosítottak a polgárőrök

2022.06.26

A Rózsaünnep alkalmából a rózsa hazájában, Szőregen a termesztők minden év júniusában programsorozattal ünneplik Európa-szerte híres virágaikat. A Szőregi Rózsaünnepen virágdíszbe öltöznek a település utcái, terei.

XXII. SZŐREGI RÓZSAÜNNEP
2022. JÚNIUS 25.

A helyi lakosok évről-évre szeretettel várják vissza mindazokat, akik hozzájuk hasonlóan szerelmesei a rózsának. A Rózsaünnep alkalmával lehetőség nyílik betekinteni a rózsatermesztők mindennapjaiba: az érdeklődők megismerhetik a Szőreg környéki rózsaföldeket, a földeken folyó munkát, ennek a nehéz, de csodálatos szakmának a mindennapjait.

Huszti Zoltán a Szőregi Polgárőr Egyesület elnöke elmondta, hogy június 25-26-án 2019. óta először rendezték meg Szeged-Szőregen a Rózsaünnepet, amelynek csúcspontja a hagyományos felvonulás volt. A felvonulás felvezetését, zárását, valamint az útvonal lezárását a Szőregi, Újszegedi és Kübekházi Polgárőr Egyesület tagjai végezték.

Vasárnap az ugyancsak hagyományos futóverseny útvonalának biztosításában segítettek a Szőregi Polgárőr Egyesület tagjai.

(Fotó: dr. Tatár Zoltán)

Hírszerkesztő: Magyari Béla