RUZSÁN ÚJABB MIGRÁNS CSOPORT KERÜLT MEGÁLLÍTÁSRA A REGGELI ÓRÁKBAN

2022.05.20

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 35 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.

2022, május 20-án reggel, azonnal szolgálatba helyezte magát a Ruzsai Polgárőr Egyesület tagja, ugyanis nagyon sok lábnyomot láttak a Klauzál erdő közeli földutakon. Borbás Kereszt nevű elágazásnál, már addigra a Mezőőr kollegák egy 4 fős csoportot ébresztettek fel a közeli fiatal akácosban.

Azonnal a segítségünkre érkezett az Üllési Polgárőr Egyesület tagja, M. Árpád. A két fő további migráns csoportot sejtve elindult a Klauzál erdő irányába, ahol M. Csaba mezőőr és K. Gábor Polgárőr további 30 fő migránst ébresztett fel és más polgárőr egyesületek megérkezését követően 2,5 km séta után, átadásra kerültek a rendőri egységeknek, mondta el Krisztin Gábor elnök.

A rendőrség hivatalos oldalán írták: A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei az osztrák rendőrökkel, a Polgárőrség Határvédelmi Tagozatával és a Ruzsa Mezőőrséggel együttműködve 2022. május 20-án 9 óra 45 perckor 35 illegális migránst tartóztattak fel Ruzsa közigazgatási területén.

Ellenőrzésük során a csoport tagjai indiai, afgán, szír, török és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla