Sport és pörkölt sikerek

2022.05.03


A Tisza-Táj Polgárőr Egyesület tagjai részt vettek a IX. Éjszakai Jótékonysági Villamosfutáson, ahol a szervezők idén a Szegedi Koraszülött Intenzív Osztály számára gyűjtöttek adományokat. 

Mintegy 4,5 kilométeres futóversenyen fiatal polgárőreink közül öten méretették meg magukat. A rendezvény különlegessége, hogy az utolsó villamos kifutása után a szegedi villamos síneken teljesíthetik a kihívást a sportolók, közben az éjszakai város látképet csodálva. Örömmel jelentjük, hogy a verseny összesített női kategóriáját Donka Berta, egyesületünk oszlopos tagja nyerte meg. Büszkék vagyunk arra, hogy fiatal tagjaink számára nemcsak a polgárőrség kötelékében teljesített önkéntes szolgálat, hanem a sportos életmód is fontos.

Csongrádon, a május elsejéhez kapcsolódó programsorozaton belül a Tisza-Táj polgárőrei mintegy 200 órányi szolgálatot teljesítettek. Az esemény során forgalomirányítási- és helyszíni gyalogos járőrfeladatokat láttak el. Azonban nemcsak munka volt terítéken, polgárőrség a majális helyszínén megtartott főzőversenyre benevezett, majd óriási győzelmet aratott. Kiérdemelte a pörkölt kategóriában legjobbnak járó díjat, az általuk megfőzött kulináris remekművel.

Szöveg: Petrity Rebeka Járási sajtóreferens

Hírszerkesztő: Magyari Béla