Sport lőtér és szabadidő központ kialakításába kezdtek Szentesen

2019.02.20

A Szentes Polgárőr Egyesület az elmúlt évben egy lőtér kialakításának megvalósítását kezdhette meg azzal, hogy az önkormányzattól használatra kapta azt a földterületet, ami korábban is már lőtérként funkcionált.

Gilinger István az egyesület elnöke elmondta, hogy az idő vasfoga nem kímélte a területet, nagy feladat elé állította tehát magát az egyesület, hogy újból lőteret varázsoljanak a lepusztult, gondozatlan területből. A motiváció nagyon nemes célkitűzés, nem más, mint a fiatalok szabadidejének hasznos eltöltése, valamint a lövészsportot kedvelő felnőtteket is várják majd ide e sportszeretetüknek hódolni vágyókat. Döntés született tehát arra vonatkozóan, hogy fel kellene eleveníteni a honvédelmi irányvonalat, ezek közül a lövészetet, amit a sporttevékenység oldaláról is megközelíthetünk. A honvédelmi nevelést az egyesület vezetése szívügyének tartja. Létrehozni szándékoznak egy lövészklubot, melynek alapító okirata és alapszabálya már elkészítési fázisban van.

Elmondta még, hogy sok munkaóra van már eddig is a lőtér kialakításában, és várhatóan a polgárőrök lelkes munkájának lesz köszönhető, a szakemberek munkáján felül, hogy aktív sporttevékenység, pezsgő élet legyen itt ismét.

A tervek között szerepel ezen a helyen szabadidős központ kialakítása is, ahol egy családi programba is beiktatható szalonnasütési lehetőség, valamint bográcsozásra alkalmas hely kialakítását is tervezi a polgárőr egyesület vezetése, - tette hozzá az elnök

Kép: Paksi Anikó

Forrás Magyari Béla