Szalagavató bál, futball és megemlékezés Ásotthalmon

2023.03.15

Előző hét péntek óta több eseményt is biztosítottak az Ásotthalmon tevékenykedő polgárőrök.

Március 10-én a Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjainak rendezett szalagavató biztosítási feladataira kaptak felkérést a településen működő egyesület tagjai. A rendezvényen figyelő és bűnmegelőző feladatokat láttak el az önkéntesek.

Az iskola és az egyesület között lévő együttműködés értelmében a jövőben megrendezésre kerülő eseményeken is számítanak a polgárőrök segítő közreműködésére. A tanárok, diákok, vendégek részéről is pozitív visszajelzéseket kapnak a polgárőrök, biztonságérzetet nyújt számukra a polgárőrök jelenléte.

Úgy jó, ha a sport és biztonság együtt jár, ennek jegyében vettek részt az Ásotthalmon megrendezésre került Ásotthalom- Apátfalva bajnoki mérkőzés biztosítási feladataiban a tagok március 11-én.

A mérkőzések biztosítási feladataiban nem első alkalommal és minden bizonnyal nem is utoljára vállaltak szerepet a polgárőrök. Az MLSZ és az OPSZ között kialakult eredményes közös munkának is köszönhető, hogy az alacsonyabb osztályú mérkőzéseken minimalizálódott a rendbontások száma.

Március 15-én sem tétlenkedtek Ásotthalom polgárőrei, hiszen a Petőfi Sándor könyvtár előtt tartott 1848-as megemlékezésen is jelen voltak. A megemlékezésen beszédet mondott Papp Renáta polgármester is. Az ünnepség részeként koszorúzásra került sor, mely során az egyesület tagjai is koszorút helyeztek el, így tisztelegve a múlt eseményei előtt.

A megemlékezés a Művelődési házban folytatódott, ahová a polgárőrök kísérték át a résztvevőket, a biztonságos áthaladást jelzőőri feladatok ellátásával segítve.

Hírszerkesztő: Horváth S. András

Fotó: polgárőrség