Számítanak a polgárőrség munkájára

2024.04.22

Mozgalmas hétvégén van túl a makói Marosmenti Polgárőr Egyesület és a Csanádalberti Polgárőr Egyesület. Párhuzamosan két rendezvény biztosításában vettek részt a polgárőrök a rendőrséggel közösen.

A Makó külterületéhez tartozó Makó-Bogárzón, a már hagyománnyá vált Szent- György napi kihajtást, és búza szentelést tartották meg. Szentmise mezőgazdasági gépbemutató, állatsimogató, és a Csanádpalotai Hagyományőrző Néptánccsoport műsora és babgulyás várta az érdeklődőket.

Eközben Makón, a városban, több mint ezer motor részvételével, motoros felvonulással, bemutatókkal zajlott a Motoros találkozó, ahol a Csanádalberti Polgárőr Egyesület polgárőreivel közösen biztosították a rendezvényt.
Az ország szinte minden részéből, valamint Romániából és Szlovákiából több mint ezer motoros regisztrált erre az eseményre.
A városi rendőrkapitányság munkatársainak köszönhetően 9-től 12.30-ig vezetéstechnikai tréninget tartottak a motorosoknak. A kicsiknek KRESZ-tanpályát is biztosítottak.
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője pedig – interaktív előadás keretében – beszélt a nyári motoros balesetekről és azok megelőzéséről.
A 43 -as út főtéren átmenő lezárt szakaszát 22 órakor adták át a forgalomnak.

Fotó: Polgárőrség

Szöveg: Bartos Zsuzsanna

Hírszerkesztő: Magyari Béla