Szegedi polgárőrök a temetők biztonságáért

2020.10.31

A szegedi polgárőr egyesületek tagjai segítik a rendőrök munkáját a temetőknél

Az előző évekhez hasonlóan, most is szinte mindegyik szegedi temetőnél találkozhatnak a megemlékezők a polgárőrökkel. A Szegedi Rendőrkapitánysággal együttműködve teljesítenek szolgálatot a polgárőrök a napokban.

Csőke Zsolt, a Szeged Belváros- Móraváros Polgárőr Egyesület elnöke elmondta, hogy a polgárőrök bűn- és balesetmegelőzési feladatokat látnak el a temetőkben és azok környékén. Halottak napja alkalmával jelentősen felerősödik az autós forgalom, elsősorban ennek kapcsán segítik a rendőrök munkáját a gépjárművel érkezők parkoltatásánál és útbaigazításánál. E mellett a temetőkben gyalogos járőrszolgálatot is teljesítenek a hatóság tagjaival az esetleges jogsértések megelőzése érdekében.

Az esős időjárás miatt bizonyos temetők parkolója nehezen megközelíthető és akad olyan hely is, ahol a csapadék okozta sárban az autók elakadhatnak.

A rendőrség munkatársai és az egyesületek vezetői arra kérik az érkezőket, hogy kellő óvatosággal és türelemmel közelítsék meg a temetőket, a balesetek elkerülésének érdekében.

Szegeden minden egyesület tagjai jelen vannak, a területileg hozzájuk tartozó temetőnél, tudtuk meg az elnöktől, akik ez úton is köszönik a tagok munkáját.

A Szeged Televízió riportját ide kattintva tekinthetik meg.

Hírszerkesztő: Horváth S. András

Fotók: polgárőrség