Szegváron is jól működik a tanyaprogram

2024.01.17

Víghné Somodi Rita a Szegvári Polgárőr Egyesület társelnöke elmondta, hogy az előző évekhez hasonlóan idén is járják a tanyavilágot, ahol élnek idősebbek és mezőgazdasággal foglalkozó fiatalok is egyaránt. Ha kell kiviszik a segélycsomagot is a rászorulóknak.

A tanya – a szó jelentéséből adódóan – a hagyományos pannon lakóépületet, szélesebb értelemben pedig a hozzá tartozó gazdaságot jelenti a birtokkal, földdel és gazdasági épületekkel (istállók, csűrök, karámok stb.). Ezeken a tanyás részeken előfordul sajnos lopás, illetve garázdaság és ilyenkor az egyesület kameráját is kölcsön kérik felderítés céljából.

A jelző-figyelő járőrszolgálat közben történt már olyan is, hogy illegális szemétlerakót fedeztek fel és intézkedniük kellett a felszámolás ügyében. Persze ebben az összetartó közösségben, ha ilyet látnak azt is jelzik a polgárőrségnek.

A Tanyagondnoki szolgálattal és a helyi szociális intézmény vezetőjével együtt működve segítenek. Ha kell, csomagot visznek ki vagy éppen ivóvizet olyan tanyákba, ahol szükség van rá. Nemrégiben pedig egy idős férfinak hasogattak össze fát.

Fotó: Víghné Somodi Rita - Szegvári Polgárőr Egyesület társelnöke

Szöveg: ifj. Faragó János - Szentes Járás Sajtóreferense

Hírszerkesztő: Magyari Béla