Székkutasi Polgárőr Piknik

2023.07.16

A Székkutasi Polgárőr Egyesület pikniket szervezett a vármegye polgárőreinek 2023. július 15-én szombaton.

A rendezvény Héjja László sensei tanyáján került megrendezésre. A nap folyamán önvédelmi bemutatóra és oktatásra, valamint drón és kutyás fórumokra került sor. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Szél István polgármester, Batiz István Csongrád-Csanád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnöke, Simon Tamás r. hadnagy és Henes Zoltán címzetes r. törzszászlós, körzeti megbízott.

Uhrin József az egyesület elnöke üdvözölte a résztvevőket.

Szél István polgármester köszöntötte a megjelenteket, örömét fejezte ki, hogy 10 település polgárőrei gyűltek össze. Beszédében kiemelte, hogy milyen hálás azért hogy a polgárőrök saját szabadidejükben önkéntesen védik a települések lakosságát és segítik a rendőrség munkáját.

Batiz István vármegyei elnök megköszönte az egyesület szervezését. Kiemelte, hogy a székkutasiak voltak az elsők, úttörő szerepet vállalva, akik ilyen jellegű képzést valósítottak meg a vármegyében.

Az egyesület először 2021-ben szervezett ilyen képzést, melyet idén vármegyei szintre emeltek.

Simon Tamás r. hadnagy a Hódmezővásárhely Rendőrkapitányság képviseletében elmondta, hogy milyen jó és fontos az együttműködés a polgárőrség és a rendőrség között, mert a rendőrség mindig számíthat a polgárőrség segítségére.

Héjja László, Ráhai József és Sütő Zoltán aikido mesterek bemutatót tartottak az önvédelmi fogásokról. Ezt követően a megjelenteket tanították az alapvető technikákra.

Czirbus Imre, a Nagyéri Polgárőr Egyesület elnöke, polgárőr drónpilóta előadást tartott a drónokról, a drónok használatáról a polgárőrségen belül és az erre vonatkozó jogszabályokról. Zárásként gyakorlati bemutatót is tartott.

Egy közösen elfogyasztott ebéd után Kerekes László, a Békéssámson Polgárőr Egyesület kutyás polgárőre tartott egy rövid bemutatót kutyájával, Baltazárral. Az érdeklődőket tájékoztatta a kutyás szolgálat lehetőségeiről.

A nap jó hangulatban telt el a nagy meleg ellenére. Köszönet a részvételért az Algyői Faluvédő Polgárőr Egyesületnek, az Apátfalvi Polgárőr Egyesületnek, a Békéssámson Polgárőr Egyesületnek, a Domaszéki Polgárőr Egyesületnek, a Hódmezővásárhelyi Polgárőr Egyesületnek, a Kiszombori Polgárőr Egyesületnek, a Marosmenti Polgárőr Egyesületnek, a Nagyéri Polgárőr Egyesületnek és a Nagymágocsi Polgárőr Egyesületnek.

Köszönjük a támogatást Székkutas Község Önkormányzatának, Héjja Lászlónak, a Hódmezővásárhelyi Budo Sportegyesületnek, Czirbus Imrének és Kerekes Lászlónak.

Szöveg: Varga Viktória a Székkutasi Polgárőr Egyesület alelnöke

Fotó: Varga Árpád Attiláné

Hírszerkesztő: Magyari Béla