Szemét gyűjtési akció volt a közutak mentén

2019.09.24

2019 szeptember 20.-án OPSZ és a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség valamint Magyar Közút által meghirdetett " Jobb ha el sem dobod" szemét gyűjtési akcióba kapcsolódtak be a polgárőrök is. A megyében mintegy tíz polgárőr egyesület vett részt az akcióban. Néhányat ezek közül bemutatunk.

Az Algyői Faluvédő Polgárőr Egyesület közös szemétszedést szervezett 15. órától 19. óráig. A 47. sz főút a214,530 km.-ter szelvénytől a 211,070. km szelvényig. A munkavédelem ismertetése , jelenléti ív aláírása és a védőfelszerelések átvétele után a 20 fős csapat 47 zsák szemetet gyűjtött össze. Köszönet minden részt vevőnek, mondta el Gulyás Sándor elnök.

A Kiszombori Polgárőr Egyesület az " Jobb ha el sem dobod" szemétgyűjtési akcióban részt vett. A 431-es fő út mentén három km szakaszt takarított meg a csapat 13 polgárőr 21 tanuló és 7 felnőtt önkéntes 32 zsák szemetet szedett össze a négy órás munka alatt. Ezzel szebbé téve környezetünket, tájékoztatott Kis Róbert elnök.

A Röszkei polgárőrök 24 fővel vettek részt az akcióban A régi ötös út röszkei szakasza és a Röszke II. határátkelő közötti területen ötven zsák szemetet gyűjtöttek össze, tájékoztatott Túró István Elnök.

Az akcióban a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének felkérésére részt vett a Szőregi Polgárőr Egyesület is, amelynek tagjai Szeged-Szőreg belterületén, kiemelten a 4302. számú út mentén gyűjtötték az elszórt, valamint illegálisan lerakott hulladékot. Az akcióban részt vevő polgárőrök az összegyűjtött nagy mennyiségű, zsákokba rakott hulladékot az erre kijelölt helyeken gyűjtötték össze, ahonnan a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szállította azt el.

Jó lenne, ha a lakosság megfogadná a tanácsot, és valóban el sem dobná, hanem a szabályoknak megfelelően ártalmatlanítaná a hulladékát. Az Egyesület ezúton is köszöni az akcióban résztvevő polgárőrök áldozatos munkáját, tájékoztatott Huszti Zoltán Elnök.

Fotó: polgárőrség

Forrás Magyari Béla