Szemétszüret Algyőn

2021.09.29

A hagyományt követve, ebben az évben is Szemétszüretet tartottak Algyőn

Az előző évek hagyományát folytatva most is megszervezte az Algyői Faluvédő Polgárőr Egyesület a "Szemétszüret" néven futó programot. Az esemény lényege az, hogy a lakosok bevonásával minél több hulladéktól tisztítsák meg a közterületeket. Az egyesület tagjain kívül több civil szervezet, iskolások és szüleik is csatlakoztak a nemes cél eléréséhez.

A szemétgyűjtést szeptember 18-án, délelőtt 9 órakor kezdték a résztvevők, akiket Kabainé Lovas Nikoletta¸az egyesület elnökasszonya köszöntött. Az elnökasszony röviden szólt a balesetmegelőzés fontosságáról, kiemelve, hogy az Országos Polgárőr Szövetség a 2021. évet a balesetmegelőzés évének jelölte ki. Ezt követően kiosztásra kerültek a védőkesztyűk és zsákok, majd kezdetét vette a szüretelés.

A szervező egyesület, ezen a napon a Nagy Martin Emléktúra szervezőinek is segítséget nyújtott, ahol a kerékpárosok biztonságos áthaladását segítették.

A lelkes résztvevők munkáját finom ebéddel köszönte meg a szervező civil szervezet, mely a Levendula Szálló konyháján készült. Az ebéd után süteménnyel és palacsintával kedveskedtek, melynek a gyermekek örültek talán a legjobban.

Az egyesület elnöke ezúton is köszönetet mond a résztvevő gyermekeknek és szüleiknek, továbbá az Algyői Önkormányzatnak, a Gyeviép Kft-nek, a Nőegylet tagjainak, a Lehet Könnyebben Egyesülettől Landler Ibolyának, a Mozgáskorlátozottak Algyői Tagozatának, továbbá Herczeg Józsefnének és Nemesné Bálint Ilonának, akik a palacsintákról gondoskodtak.

Az összegyűjtött hulladékot, a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai szállították el, díjmentesen, amiért szintén köszönetüket fejezik ki a szervezők.

Hírszerkesztő: Horváth S. András

Fotó: polgárőrség