Szentes járási körkép az elmúlt időszakról

2021.02.23

A Szentes Járásában a kijárási korlátozás időszakában is rendszeresen teljesítenek bel-, és külterületi járőrszolgálatokat, valamint látnak el karitatív feladatokat a polgárőr egyesületek tagjai.

- A Szegvári Polgárőr Egyesület polgárőrei ellenőrzik Szegvár utcáit, külterületeit, folyamatosan. A veszélyhelyzet során a nagy figyelmet fordítunk az idősebb lakosokra. Így történt, hogy az egyik lakos felhívta az egyesület elnökének figyelmét a szomszéd lakóra, akit már napok óta nem látott, lámpák világítottak nála. Somodi Rita elmondta, hogy értesítették a rendőrséget, akiknek sikerült bejutni a házba és magatehetetlenül találták az ott földön fekvő félig kihűlt lakót. A mentők korházba szállították. Nagy figyelmet fordítanak arra, hogy megismertessék az emberekkel a 112 segélyhívó szám pontos használatát.

- Szentesi Polgárőr Egyesület tagja naponta látnak el karitatív segítő szolgálatot. Egyesületünk négy fővel a nap 24 órájában áll bevetésre készen, mindaddig, ameddig szükséges. Együttműködünk a Rendőrséggel, Katasztrófavédelemmel és a Családsegítő Központ munkatársaival - mondta el Gilinger István, a Szentes Polgárőr Egyesület elnöke.

A Szentesi Polgárőr Egyesület munkájával kapcsolatosan az oldalon külön cikkben olvashattok.

- A Derekegyházi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagjai többször és szolgálati autó nélkül gyalogosan teljesítenek szolgálatot értesített Kardos Imre az egyesület elnöke.

- A Nagymágocsi Polgárőr Egyesület tagjai is naponta látnak el járőr szolgálatot a tanyasi emberek védelmében is. Az Önkormányzat jól megszervezi a Szociális Szolgáltató Központon keresztül az idősek ellátását, ilyen irányú segítségünket nem kérte. Az egyesület együttműködik a Máltai Szeretett Szolgálat helyi csoportjával, a napokban ruhát, cipőt, kabátot, paplant, párnát szállítottunk ki egy tanyán élő idős rászoruló férfinak. A tüzelőjét az Önkormányzat biztosította. A jelzés a polgárőrségtől érkezett a szolgálathoz. A kijárási korlátozást, nagyrészét már betartják az emberek, nem találkozunk éjszakánként kint céltalanul sétálókkal sem.

Írás: Párkány György Nagymágocsi Polgárőr Egyesület elnök, Szentes Járás sajtóreferens

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla