Tanyaprogram keretein belül adománykiosztás és segítségnyújtás Szentes térségében

2024.01.10

A Szentes Polgárőr Egyesületet kereste meg Vàrmonostory Mária a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szentesi csoportja részéről, hogy tartós élelmiszereket vigyenek ki külterületen élőknek. Amelyet 2024. január 8-án karitatív jelleggel tanyaprogram keretében hajtott végre gépjárművel a polgárőr egyesület három tagja.

Az összekészített tartós élelmiszercsomagokat az érintettek nagyon nagy örömmel fogadták. Hálás szívvel köszönték ezt a kis figyelmességet és persze a látogatást, hiszen az idős egyedül élő emberek már úgy várják a polgárőröket szinte, mint a családjukat.

Vörös kód van életben január 8-án 20 órától szombat reggel 8 óráig. Elébe mentünk egy ember megfagyásának, mert időben érkeztünk. Ugyanis ha nem is megyünk be minden tanyába ilyenkor mikor a külterületet járjuk, azért azt is figyeljük, hogy füstöl-e a kémény, illetve van-e mozgás!?

Így érkeztünk egy tanyához, ahol kitartóan kopogtattunk mire végül nagy nehezen ajtót nyitott egy férfi. Rögtön a hogylétéről érdeklődtünk mire mondta, hogy gyenge és fáradt. A beszélgetés során kiderült, hogy elfogyott a tűzrevalója is. Telefonon megkerestük a térség önkormányzati képviselőjét, aki értesítette a férfi egyik hozzátartozóját és referálta neki az esetet. A helyszínen maradtunk, míg megérkezett a segítség, majd a hozzátartozó intézte a további sorsát,- mondta el Faragó János elnök

Szentes elég nagy külterületét egy szolgálat alkalmával bejárni nehéz volna, ám mindig igyekszünk ott megjelenni, ahol segíteni tudunk. De kérjük a lakosságot, hogy most különösen figyeljenek egymásra és egyedül élő hozzátartozójukra. 

Fotó: Paksi Anikó

Szöveg: ifj. Faragó János

Hírszerkesztő: Magyari Béla