Tápéi búcsúi rendezvényeket biztosították a polgárőrök

2021.10.04

Tavaly a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó intézkedések miatt nem rendezhették meg Tápén a búcsút. Épp ezért talán nem véletlenül érezték úgy szombaton, hogy mindenki nagyon odatette magát, mintha az elmúlt évet is pótolni szerették volna.

Tápén 1649 - óta rendeznek búcsút, amely az idén a 371-dik Tápéi Szent Mihály napi búcsú volt október 1-2-3- án, fogalmazott szombaton Szécsényi Rózsa a SZMJV önkormányzati képviselő.

- Ezen a napon nagyon jó tápéinak lenni - fordult hallgatóságához a képviselő asszony, és a kijelentést messzemenően alátámasztotta, hogy régen látott nagy tömeg lepte el a Búcsú teret.

A három napos búcsúi rendezvények helyszíneit, a Tápéi polgárőrség biztosította a rendőrséggel együttműködve.

Már pénteken elkezdődött, a süti versennyel " keressük Tápé legfinomabb süteményét" címmel a Heller Ödön Művelődési Házban. Majd szombaton és vasárnap a búcsúi rendezvényekkel folytatódott, ahol kirakodó vásár és játékok várták a kikapcsolódni, szórakozni vágyó közönséget a Búcsú téren. Szombaton délután három órakor elindult a menettánc a művelődési háztól a Búcsú térig. A menetben az iskolások és a Tápéi valamint a meghívott táncosok együtt vonultak.

Este 18 órától a Falusi Mariann és Weisz Viktor koncertje volt, amelynek nagyon sok látogatója volt.

Vasárnap pedig a Szent Mihály napi Tápai Búcsún ünnepi szentmise és körmenet is volt.

A Búcsú tér teljesen megtelt különféle árusokkal, játékokkal, a kilátogatók örömmel vetették bele magukat a forgatagba.

Fotó: Magyari Béla 

Hírszerkesztő: Magyari Béla