Tápéi polgárőrök is segítenek a tanyavilágba

2021.12.24

A járőr szolgálat alatt a rászoruló tanyán élők megsegítése és nyugalma is fontos szerepet tölt be a munkájuk során. A Tápéi Egyház Karitász szervezet is segít a polgárőröknek.

Folyamatosan segítik a Tápéi polgárőrök a Szegedi-Tápéi réten élő rászorulókat. A polgárőrök az idős tanyai lakosoknak is segítséget nyújtanak és a Tápéi Egyház Karitás adományait is célba juttatják.

December 23-án karácsony előtt a karitász szervezet is csatlakozott a külterületen élő emberek megsegítéséhez és adományokat juttattak el.

- A karitász szervezet tagjai kerestek meg minket, hogy segítsünk élelmiszer adományokkal néhány, külterületen élő, rászoruló családnak. Többször is megtörtént már ez az idén, - mondta Tóth Zoltánné a polgárőr egyesület elnöke.
A Tápéi Egyház Karitász Szervezete a polgárőrökkel karöltve keresik, kutatják fel azokat a külterületen élőket, akik rászorulnak a segítségre.


- A csendes, meghúzódó rászoruló emberek támogatása fontos és várják a további felajánlásokat is, hiszen minden apró felajánlás tovább javítja a külterületen élő elesett embertársaink életét- tette hozzá az elnök asszony.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla