Tarjáni polgárőrök tartóztattak fel migránsokat

2020.12.04

December 3-án az esti órákban tartóztatták fel migránsok egy csoportját a Szeged- Tarjáni polgárőrök

A szolgálat megkezdése után, nem sokkal, Szegeden, a Makai úton közlekedtek, amikor lakossági bejelentést kaptak, hogy azon a környéken gyanús személyek kopogtatnak a házak ablakain, ajtóin. A bejelentéssel szinte egy időben észleltek 3 főt, akiket megszólítottak s a beszélgetés során kiderült, hogy vélhetőleg illegálisan tartózkodnak az ország területén. A három főből álló csoporthoz további egy fő csatlakozott ez idő alatt. A közeli benzinkútról ekkor indult el egy szolgálaton kívüli rendőr, aki a polgárőrök segítségére sietett - mondta el Horváth Gábor, a Szeged- Tarján Polgárőr Egyesület tagja.

Az eseményről haladéktalanul értesítették a határrendészeti kirendeltség munkatársait, akik perceken belül megérkeztek a helyszínre, továbbá segítséget kértek a Makkosházi Polgárőr Egyesület szolgálatot ellátó tagjától is, az esetlegesen közelben megbújt további személyek felkutatásában.

A rendőrök által intézkedés alá vont személyek, személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Hírszerkesztő: Horváth S. András

Fotó: polgárőrség