Tartalmas hétvége Szegváron

2023.12.18

Advent harmadik hétvégéje több feladatot is hozott a Szegvári Polgárőr Egyesület részére. 9 fő felnőtt polgárőr és 4 fő ifjú polgárőrrel vettek részt a rendezvényeken.

Szombaton az "Adventi Találkozások" elnevezésű programon álltak helyt a polgárőrök, ami a Szeg-Vár-Lak Egyesület ötlete alapján indult 3 évvel ezelőtt. Délután gyorsan megtelt a szegvári Szabadság tér parkja. Itt a gyerekeket játékos feladatokkal, meleg teával és süteménnyel várták.

Ugyanakkor a felnőttek egy pohár forralt bor mellett beszélgetésbe elegyedhettek. Az adventi hangolódás mindenki számára elérhető volt.

Vasárnap délután 15 óra 30 perckor gyülekeztek a Hunyadi utca, Régiposta utca és a Szabadság téren az I. Karácsonyi Traktoros Felvonulás résztvevői.

A Szegvári Polgárőr Egyesület felvezető autója után 39 mezőgazdasági gépjármű sorakozott fel. A polgárőrök végig az útvonalon a Benzinkút -> Kórógyszentgyörgy -> Mindszenti utca -> Köztársaság utca -> Árpád utca -> Széchenyi utca -> Kontra utca -> Hunyadi utca -> Templom utca majd a Szabadság térig vezették a menetet.

A végállomásnál több mint ezer fő várta a kidíszített traktorokat, ahol megtekinteni és fényképezkedni is lehetett. A gyermekeknek szaloncukorral készültek a szervezők, melynek kiosztásában is segítettek polgárőrök. Párhuzamosan segítették a parkoltatást és az ünnepi műsor biztosításában is részt vettek. Mindeközben 16 órakor Ünnepi műsorral szórakoztatta a közönséget a Szegvári Forray Máté Általános Iskola tanulói. Majd ezután Víghné Németh Ildikó Intézményvezető meggyújtotta az öröm lángját.

Fotó, tudósító: Víghné Somodi Rita - Társelnök

Szöveg: ifj. Faragó János - Szentes Járási Sajtóreferens

Hírszerkesztő: Magyari Béla