Tisztelet az Éveknek, Biztonságot az Időseknek

2020.02.27

Az Országos Polgárőr szövetség a Magyar Vöröskereszt "Bűnmegelőzési és Szociális védőháló" programja keretén belül, az idősek életkörülményeinek és biztonságérzetének javítására érdekében elindította a Tisztelet az Éveknek, Biztonságot az Időseknek programját.
A Belügyminiszter, az Országos Rendőrfőkapitány és az OPSZ Elnöke 2011. július 18-án közösen értékelte a közrend és közbiztonság megszilárdítása, és az állampolgárok biztonságérzetének javítása érdekében tervezett, szoros együttműködésben kialakított és végrehajtott intézkedések eredményeit. Megállapították, hogy az intézkedési tervek megvalósítása időarányos, és összességében eredményes.

A Kormányprogramban meghirdetett változtatások következetes végrehajtása, azok hatásainak eltérő időbeni érvényesülése, valamint az érintettek reagálása illetve a nemzetközi és hazai gazdasági folyamatok kedvezőtlen alakulása miatt erősíteni kell a helyi közösségek tagjainak összefogását, és a közös célok érdekében való cselekvést.
A társadalom értékrendjének pozitív irányú változtatása érdekében a Belügyminiszter kezdeményezte, hogy az OPSZ - a 2010. május 28-i ELN/20/2010. sz. határozatával jóváhagyott intézkedési tervvel összhangban - a Magyar Vöröskereszttel közösen, a Rendőrség támogatásával helyezze új alapokra az idős emberek védelmét.

További információ itt olvasható:

https://www.opsz.hu/storage/upload/bunmegelozesi-es-vedohalo-pdf_20140224200023_40.pdf