Tisztújító és beszámoló közgyűlés Királyhegyesen

2022.01.17

A Királyhegyesei Polgárőr Egyesület 2022 január 15-én tartott éves közgyűlést, ahol az elnök beszámolt a 2021 év feladatairól. Egyben tisztújítást is végrehajtották.

Csikota Antal egyesületi elnök beszámolójában arról beszélt, hogy több mint kétezerötszáz órát teljesítettek szolgálatban tavaly a polgárőrök. A pandémiás helyzetben is megpróbáltak helytállni, segítették a szociális hálózat és a háziorvosok munkáját. Kiemelt figyelmet fordítottak a belterületen és a külterületeken élőkre, ha kellett segítettek a rászorulóknak is. A rendőrséggel és az önkormányzattal jó együttműködést alakítottak ki.

Biztosították az ünnepségek, rendezvények zavartalan lebonyolítását. Az Apátfalvai rendőr őrsparancsnok felkérésére a környező településeken is vállalnak rendőri járőrözés mellé kisegítést,- tette hozzá az elnök.

Az egyesület elnökségnek lejárt a mandátuma. Csikota Antal elnök nem vállalta a tovább elnöki teendők ellátását, de tagságát nem kívánta megszüntetni. A közgyűlés ezt tudomásul vette, és a tagság javasolta Csikota Antal tiszteletbeli elnökké valló megválasztását az eddig végzett áldozatos munkálja elismerése véget, melyet egyhangúan megszavaztak.


A közgyűlés Haizer Lászlót választotta meg új elnöknek. 2016-ban jelentkezett a polgárőr egyesületbe tagnak azzal a céllal, hogy szeretne tenni azért a településért, ahol él és segíteni az embereknek, közbiztonság érzetüket javítani. Így nyert felvételt az egyesületbe.

Elnökhelyettesnek Miklós Imrét, Titkárnak Antal Ferencet választotta meg a közgyűlés.


A közgyűlésen részvevő Horvát Lajos polgármester megköszönte a régi elnöknek a tizennyolcévi elnöki munkáját és reményét fejezte ki, hogy a jövőben is számíthatnak a segítő készségére. Az új elnöknek gratulált a megválasztásához és jó munkát kívánt neki. Megköszönte a településen harmincéve működő polgárőrség munkáját, akik a község közbiztonsága védelméért szabadidejüket áldozzák fel. Hiszen, mint fogalmazott, mindenki biztonságban érezheti magát Királyhegyesen.

Szöveg: Csuhaj Andrásné Makó járási sajtó referens

Fotó: Polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla