Több, mint 360 határsértőre vigyáztak a polgárőrök

2023.09.17

Az Ásotthalmi polgárőrök, a Belvárosi polgárőrök a rendőrséggel együttműködve közösen határvédelmi feladatokat láttak el szeptember 16-án estétöl reggelig.

Este 20 óra körül az 55-ös főút mellett a 28-as kilométer szelvénynél felgyulladt autóra lettek figyelmesek a polgárőrök a rendőrséggel közösen. Helyszín biztosításában vettek részt, a tűzoltóság kiérkezéséig, a tüzet eloltották, minden rendben zajlott le.

Ezt követően az éjszaka folyamán 72 migránst tartoztattak fel a polgárőrök a Rendőrséggel közösen. A feltartóztatott határsértők között sok gyermek és nő is volt Ásotthalom külterületén. A szállító jármű megérkezéséig vigyáztak a feltartóztatott emberekre.

Ezután nem sokkal több mint 360 fő illegális migráns őrzésében is részt vettek az Ásotthalmi és a Belvárosi polgárőrök a Rendőrséggel közösen. 

Ásotthalom külterületén, Kissoron, a helyi lakosok, lövöldözést hallottak, mint utólag kiderült, nem lövöldözés történt, hanem az egyik tanyában, tűzijátékot használták. A riadt lakosok megnyugtatása érdekében, az Ásotthalmi polgárőrök vissza mentek szólni a történésekről, tájékoztatott Móri József járási sajtóreferens.

Szöveg és fotó Móri József

Hírszerkesztő Magyari Béla