Továbbra sem tétlenkednek a domaszéki polgárőrök

2022.07.16

A Domaszéki Polgárőr Egyesület tagjai a határvédelmi feladatoknak követően is folyamatosan láttak el szolgálatot a településen.

Varga Pál elnök elmondta, hogy a hónap elején éjszakai szolgálatellátás közben, polgárőreink a dzsudó terem felől riasztó hangjára lettek figyelmesek. Az épületet ellenőrizték és szerencsére betörés nyomait nem fedezték fel. Megállapították, hogy egy nyitva hagyott ablak miatt szólalt meg a sziréna. Sajnos, mivel az épületen kiértesítendő személy neve nem volt feltüntetve, így polgármester úr segítségével sikerült a riasztást megszüntetni.

A Gyenesdiásdi Polgárőr Egyesület meghívására öt fő polgárőrünk vendég szolgálatot adott egy héten keresztül Gyenesdiáson. Feladatunk volt a helyi strand és annak parkolójának, bűnmegelőzési jellegű ellenőrzése. Az egy hét alatt polgárőreink elveszett kislányt találtak és vitték vissza szüleihez, vérző, sérült személyt részesítették elsősegélyben, a strandon járőrszolgálatot látták el. A munka mellett jutott idő a pihenésre is. Egy ilyen pihenő alkalmával sajnos egyik polgárőrünk, kerékpározás közben elesett és kezét törte. Neki innen is gyors felépülést kívánunk.

A rendőrség felkérésére részt vettünk a szegedi kamionos felvonulás biztosításában is. Feladatunk több kereszteződés lezárása és a forgalom terelése volt.

A hónap hátralévő részében a falunapi rendezvények biztosításában veszünk részt. Emellett folytatjuk bűnmegelőzési járőrszolgálatainkat nappal és éjjel is, tette hozzá az elnök

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla