Tűz Sándorfalván, polgárőr szemmel

2019.03.01

Csütörtökön este 7 óra körül Sándorfalva mellett, közel a lakóházakhoz nagy területen égett a nádas közvetlen a focipálya mögötti területen. A polgárőrök, a rendőrség és a katasztrófa védelem szakemberei kérésének megfelelően tették a dolgukat kiérkezés után.


Bereczné Bősi Gizella, egyesületi elnök elmondta, "hogy a lakossági megkeresésre érkeztünk a helyszínre, ahol már javában folyt a tűzoltás és rendőri intézkedés a 8-10 hektáron égő nádas területen. A rendőrparancsnokkal egyeztetve zártuk a szükséges szakaszt, ahova akkorra már rengeteg "katasztrófaturista" érkezett. Az ott tartózkodó embereket megpróbáltuk távozásra bírni, de a lakosság viselkedése véleményem szerint elképesztő és felháborító volt. Többször is elhangzott a kérdés"

És kik vagyunk mi? Akik önkéntesen végezzük feladatainkat a munkánk mellett, csak azért, hogy segítsük és védjük a közösséget. A tűzesetnél nyolc fővel voltunk jelen, ebből két ifjú polgárőr, akiknek becsületükre legyen mondva, hogy nem a telefont nyomkodták, hanem segítettek. Az egyik az én lányom volt, akit fiatal kora ellenére szebbnél szebb jelzőkkel illettek az érdeklődő "úriemberek". Olyan emberek, akiknek inkább példát kellene mutatniuk a jövő generációjának. Ennek ellenére a lányom tette a dolgát pedig aznap azzal a vonattal jött haza az iskolából, amelyik Kisteleknél autóval ütközött. A baleset során egy ember életét vesztette. És mégis, hívás nélkül jött és segített.

Kérésre, utasításra tettük a dolgunkat a tűzoltóparancsnokkal és rendőrparancsnokkal való egyeztetés után. Végezetül szeretném megköszönni a kiérkező tűzoltók, rendőrök és az oltásban résztvevő, segíteni akaró lakosok áldozatos munkáját, és mint egyesületi elnök, a Polgárőr Egyesület Sándorfalva csapatának is, hogy tartották a frontot,- tette hozzá az elnök asszony.

Kép: illusztráció

Forrás: Magyari Béla