Tűzeset Szegeden, határsértők Röszkén

2020.11.28

Mozgalmas volt a november 27-i éjszaka Szegeden és a határon egyaránt

Szegeden, a Gyöngyvirág utcában történt tűzesethez mentek a szolgálatot ellátó egyesületek tagjai, így kezdődött az este- mondta Juhász Márk, a Szeged- Tarján Polgárőr Egyesület tagja. A helyszínen a hatóságok munkáját segítették, amíg a katasztrófavédelem munkatársai eloltották a tüzet és átszellőztették az érintett lépcsőházat.

Nem sokkal a fenti esemény után EDR rádión kértek segítséget a határmenti polgárőrök a városban szolgálatot teljesítő tagoktól, mert több helyen is illegális átlépést feltételeztek a határrendészeti kirendeltség munkatársai. A Röszkei egyesület hívására a Belváros- Móraváros, Újszeged, Makkosháza és Tarján polgárőr egyesületek tagjai indultak el a határszakasz irányába.

Vajas Tamás, a Röszkei egyesület tagja, arról tájékoztatott, hogy november 27-én az esti órákban négy fő migráns feltartóztatásában segítettek a határrendészeti kirendeltség tagjainak. Tamás azt is elmondta, hogy november 28-án, hajnalban újabb hívást kaptak a rendőrségtől, ekkor a Szeged- Tarján polgárőr egyesület tagjaival indultak a hatóságok segítségére, melynek eredményeként 22 fő migráns feltartásában vettek részt.

A rendőrök által intézkedés alá vont személyek, személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A határrendészeti kirendeltség munkatársai megköszönték a helyszínen segítséget nyújtó polgárőrök munkáját.

Hírszerkesztő: Horváth S. András

Fotó: polgárőrség