Új elnök a Makói Polgárőr Egyesületnél

2020.04.19

A Makói Polgárőr Egyesület az elmúlt évben igen nehéz helyzetbe került, ami miatt még az egyesület megszűnésének lehetősége is felmerült. A tagság azonban úgy határozott, hogy megmenti az egyesületet és helyreállítja a működőképességét. Így elnökváltásra került sor.

Az egyesület tagjai még a veszélyhelyzet kihirdetése előtt tisztújító közgyűlést tartottak, ahol felülvizsgálták a tagságot és döntöttek az egyesület további működéséről. Dobó István addigi elnök bejelentette, hogy nem kívánja tovább vállalni az elnöki tisztséget. A közgyűlés - megköszönve Dobó István elnöki munkáját - dr. Tatár Zoltánt választotta meg az egyesület elnökének, egyhangú szavazással.

Dr. Tatár Zoltán elnök elmondta, hogy jogász, 46 éves, 2014. óta polgárőr. Korábban tevékenykedett a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége jogtanácsosaként, valamint volt a Domaszéki Polgárőr Egyesület elnökhelyettese is. Legfőbb feladatának tekinti a Makói Polgárőr Egyesület törvényes működésének helyreállítását, anyagi helyzetének stabilizálását, valamint az aktív polgárőr munka ismételt megkezdését. Ennek érdekében pótolni kívánja a megfogyatkozott tagságot, valamint helyre kívánja hozni az adminisztrációs hiányosságokat annak érdekében, hogy az egyesület hozzájuthasson a működéséhez szükséges anyagi forrásokhoz.

Ezen célok eléréséhez számít a Makói Rendőrkapitányság, Makó Város Önkormányzata, a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, valamint minden polgárőr támogatására, segítségére - mondta az új elnök

Fotó: polgárőrség

Hírszerző: Csuhaj Andrásné Makó Járás Sajtóreferense.

Hírszerkesztő : Magyari Béla