Újabb illegális migránscsoportokat és egy embercsempészt tartóztattak fel Ruzsa területén

2022.05.25

Az OPSZ Határvédelmi Tagozat polgárőrtagjai és a vendégpolgárőrök valamint a mezőőrök a rendőrséggel együttműködve 35 fő illegális migránst és egy fő embercsempészt tartóztattak fel május 24-én délelőtt Ruzsa közigazgatási területén.

A polgárőrök és mezőőrök 15 fő illegális migránst tartóztattak fel május 24-én a kora reggeli órákban Ruzsa belterületén illetve az Üllési úton.

A rendőrség kiérkezéséig a magukat afgán állampolgárnak valló személyek békésen viselkedtek bár kissé bizalmatlanok voltak. Vizet kértek az őket vissza tartó ruzsai és üllési polgárőröktől, de inni csak akkor mertek, amikor látták, hogy a szintén frissen felbontott palackból a polgárőrök is isznak.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Miután Ruzsa belterületén az őrzési feladat befejeződött, a kollégák a területet egymás között felosztva folytatták a figyelő szolgálatot.

Az Üllési Polgárőr egyesület vezetője Üllés - Ruzsa összekötő úton felfigyelt egy bolgár honosságú teherautóra, amely szemmel láthatóan túlsúlyos volt és annak vezetője bizonytalanul közlekedett. A jármű vezetőjét kézjellel megállásra kérte, szerette volna megkérdezni, hogy szükség van e segítségre. A jármű vezetője meg is állt, de kiszállva látszott rajta, hogy valami nincs rendben.

Az ok gyorsan ki is derült, 20 fő illegális migránst szállított, és próbált bejuttatni Magyarország mélységi területére.

A helyszínre hívott Magyar, Cseh rendőrök, a polgárőrök és mezőőrök segítségével az embercsempészt elfogták, ellene a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség folytat eljárást, az illegális migránsokkal szemben a hatályos jogszabályok szerint jártak el.

Fotó: polgárőrség

Hírszerkesztő: Magyari Béla